En förort till London, 1983

Står i källaren och stryker draperier och har Spotify på för att det är så tråkigt och olyxigt att stå i källaren och stryka. Lyssnar på en blandad lista, och så börjar Love Is Like An Itching In My Heart av The Supremes. Vips förflyttas jag från min källare i Höör till tidigt 1980-tal och en liten ort utanför London där jag bodde några dagar hos min mammas  brittiska studiekamrats familj för att jag skulle bli bättre på engelska.

Yngsta dottern i familjen hette Vicky. Hon var några år äldre än jag, och jag var tretton. Vicky älskade The Supremes, tjuvrökte och hängde i ett gäng där hon var en av de yngre. Så jag fick hänga med på äventyr jag inte var van vid från lilla Lund. Någon av hennes killkompisar skulle flytta hemifrån och vi köpte en krukväxt till honom. Vi var ute på kvällen och alla rökte och någon drack och killarna var smarta och hade vansinnigt snygga rockar. Och så det ständiga soundtracket: Ooh-oh-oh, Baby Love, my Baby Love

I dag är Vicky en väletablerad universitetslärare och rekorderlig flerbarnsmor. Jag står i källaren och stryker och flyger på det mest lyxiga vis i väg med musiken. Och jag gillar fortfarande smarta killar med snygga rockar – och The Supremes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *