Urkopplad

Nätet gick ner här ett tag. Det kommer igen, men vi skyndar inte. Det är en lyx att vara offline. Jag kopplar upp mig kvick mot mobilen och skriver detta, men annars får det bli en kväll med stickning och teve. Som vanligt, alltså.

Det är en fröjd att se hur barnen aktiveras. Jag har normalt sett lösa tyglar när det kommer till hur mycket uppkopplade barnen får lov att vara, eftersom jag själv är online mest hela tiden. Jag vill inte ha en moral för mig och en för barnen.

Men nu när nätet är borta så gäller det för oss alla (förutom mitt något omoraliska bloggande). Efter en första ilska – äldste sonen var mitt i sista avsnittet av Game of Thrones när nätet gick – så blev de konstruktiva. Minstingen gjorde matteläxan direkt. Storkillen började rita. Nu spelar de Monopol och grälar, men det är väl en normal reaktion på det spelet som verkligen tar fram våra dåliga sidor. Hm, undrar om jag gillar dem bäst när de sitter och fnissar framför Youtube eller när de grälar över Norrmalmstorg … Det förra tror jag.

Nåja, det är ändå någonslags lyx att vara mer eller mindre offline. Även om mina barn inte riktigt håller med. Och även om jag fuskar lite just nu.

Blogginlägg nr 11 i Blogg100-utmaningen.

Photo credit Creative Commons, thank you Official GDC!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *